Cand ai un copil diferit, devii un parinte diferit!

Invit toti parintii copiilor altfel sa scrie la acest topic cat mai des. Sa ne povesteasca experientele lor, bucuriile lor, tristetile lor. Sa ne explice ce nu am avut ocazia sa intelegem. Fara patima. 
Invit toti parintii sa-i sustina, pentru ca sunt membri ai comunitatii noastre. Fara sa judece. 
Sper ca acest meniu va fi un loc de intalnire si pentru parintii copiilor cu autism si pentru parintii copiilor cu ADHD si pentru parintii copiilor cu probleme neurologice. 
De aici vrem sa aflam ce mai faceti voi, adultii, cum va descurcati si ce putem face pentru voi, pentru a va face calatoria mai usoara. 

Ca argument, va ofer traducerea unui text scris de mama unui copil cu dizabilitati: 

“Când astepti un copil, e ca si cum ai planui o vacanta in Italia: Cumperi o ghiduri turistice si iti faci planuri. Colosseumul… Gondolele Venetiei… Inveti câteva fraze utile in italiana. Dupa luni intregi de asteptare, pornesti la drum. Când avionul aterizeaza, stewardesa iti spune: Bun venit in Olanda. Olanda? spui… Cum adica Olanda? Eu m-am imbarcat pentru Italia! Dar au aterizat in Olanda… trebuie sa cauti alte ghiduri. Sa inveti o limba complet noua. Intâlnesti oameni pe care, altfel, nu i-ai fi cunoscut niciodata. Dupa ce iti tragi sufletul si arunci o privire in jur, incepi sa observi ca Olanda are mori de vânt… lalele …. Si pe Rembrandt. Daca iti petreci viata plângându-te de faptul ca nu ai ajuns in Italia, s-ar putea sa nu inveti sa te bucuri de lucrurile foarte speciale si foarte placute pe care le poti gasi in Olanda…” (Emily Perl Kingsley)

Un link util http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=41811d19928d655419aea