VOLUNTARIAT

  Eşti elev, student, cadru didactic, asistent social, psiholog, artist plastic, specialist în recuperarea copiilor cu TSA sau pur şi simplu vrei să ne ajuţi? 

În funcţie de interesul, motivaţia şi aspiraţiile dumneavoastră, puteţi opta să fiţi:
- Voluntari părinţi care pot ajuta pe alţi părinţi
- Voluntari-prieteni ai persoanelor cu autism
- Voluntari pentru clasele speciale pentru copii cu autism
- Voluntari profesionişti într-un anumit domeniu,  consultanţi, formatori
- Voluntari pentru evenimente de strîngere de fonduri
- Voluntari pentru campanii de sensibilizare
- Voluntari pentru traduceri
- Voluntari pentru organizarea evenimentelor

- Voluntari-prieteni ai persoanelor cu autism
Căutăm voluntari care să poată petrece cîteva ore pe săptamînă cu un copil, tînăr sau adult cu autism, acasă, sau să îl însoţească la o plimbare în parc, la cumpărături sau să meargă împreună la teatru, film etc. Puteţi fi voluntar indiferent dacă sînteţi  tînăt sau adult.  

- Voluntari pentru clase speciale pentru copii cu autism
Pentru persoanele cu adevărat intersate de educaţia specială şi lucrul cu copiii cu autism în şcoli speciale sau integraţi în şcolile de masă, le oferim oportunitatea de a ni se alătura. Veţi putea sprijini profesorul clasei în activităţile didactice zilnice cu copiii, individuale sau de grup, în cele extraşcolare, de socializare, sfătui şi ajuta, direct sau telefonic, pe părinţii copiilor în înţelegerea drepturilor copiilor lor, a drepturilor şi obligaţiilor lor alături de şcoală, în aplicarea acasă a unor strategii şi metode folosite la clasă ş.a.

- Voluntari profesionişti într-un anumit domeniu, consultanți, formatori
Voluntari profesionişti interesaţi de problematica autismului şi care au cunoştinte teoretice şi practice despre autism, consilierea familiei cu copii cu nevoi speciale, legislaţie şi care pot oferi consultanţă – direct, individual sau în grup, sau telefonic - în domenii ca: asistenţa socială, psihologie, psihoterapie, educaţie special, juridic, ş.a.

- Voluntari pentru evenimente de strîngere de fonduri
Puteţi ajuta la organizarea unor evenimente de strîngere de fonduri pentru susţinerea programelor şi proiectelor organizaţie sau contribui cu idei privind modalităţi de strîngere de fonduri.

- Voluntari pentru campanii de sensibilizare
Puteţi ajuta la sensibilizarea comunităţii privind existenţa persoanelor cu autism şi a nevoilor lor particulare participînd la distribuirea de broşuri sau alte materiale de informare.

- Voluntari pentru traduceri
Voluntari pentru traduceri de articole, broşuri, alte publicaţii despre autism din limbile engleză, franceză, germane, italiana. Vă invităm să vă alăturaţi încercărilor noastre de a îmbunătăţi vieţile celor afectaţi de autism!

- Voluntari părinţi care pot ajuta pe alţi părinţi
Puteţi ajuta la organizarea unor întîlniri, seri informative pentru părinţi, cu sau fără invitaţi; Puteţi ajuta la organizarea unor cursuri pentru părinţi.
Puteţi oferi sprijin emoţional şi informaţional unei familii care tocmai a aflat că dignosticul copilului este autism, invitînd-o la dumneavoastră pentru cîteva ore sau să mergeţi dumneavoastră la o familie dornică să discute cu cineva care a trecut deja de etapa de „şoc” postdiagnostic.
Puteţi găzdui sau supraveghea pentru cîteva ore un copil al unei familii care are o urgenţă sau un anumit eveniment. Dacă aveţi idei privind modalităţi de sprijinire reciprocă între familii, nu ezitaţi să ne contactaţi.

Nu trebuie să aveţi pregătire în domeniu, trebuie doar să aveţi deschiderea şi capacitatea de a învăţa lucruri noi despre oameni, de a valoriza un om chiar dacă este diferit de dumneavoastră şi dorinţa de a ajuta un om şi o familie să nu se simtă izolată şi marginalizată.

De ce să vă implicați?
-Voluntarii vor beneficia de training-uri de specialitate;
-Vor beneficia de asemenea de materiale de specialitate în ceea ce privește copilul cu tulburări din spectru autist şi analiza comportamentală aplicată;
-Veţi ajuta în procesul de recuperare al copiilor cu autism;
-Pregatire şi acumulare de experienţă în aplicarea terapiei ABA;
De asemenea, unde este necesar, oferim adeverinţe de efectuare a practicii de specialitate voluntarilor care îndeplinesc numărul de ore necesar.
După perioada de voluntariat veţi putea deveni terapeut în cadrul Asociaţiei.

Puteţi  să optaţi pentru domeniul în care doriţi să faceţi voluntariat  şi  să expediaţi  CV-ul  scriindu-ne un scurt mesaj pe adresa de e-mail sosautismrm@gmail.com