Terapia ABA

Interventia in cadrul centrului

Multi parinti se intreaba unde este mai eficient ca copilul lor  sa inceapa interventia terapeutica, intr-un centru specializat sau la domiciliu?

Raspunsul nostru ar fi ca ambele sunt utile pentru copilul dvs, atita timp cit copilul beneficiaza de instruire.

Dar diferente sunt: la nivel de implimentarea programelor de lucru.

In centru, mediul este creat astfel incit o sesiune poate derula mai eficient.

Toti stimultii sunt amplasati astfel incit copilul e nevoit sa ceara ceea ce doreste si in acest mod  lucram la dezvoltarea limbajului.

 Deasemenea, in cadrul centrului copiii beneficiaza de  jocuri pe care ei nu le au acasa, ceea ce facilitează cooperarea cu terapeutul. Si aici vorbim despre  jucarii pentru dezvoltarea motricitătii fine,motrcitatii grosiere, sau chiar de este o  masina sau papusa simpla, copilul este interesat de ceea ce este nou.

Un copil cu TSA are nevoie să fie expus la medii cu diversi distractori, zgomote, astfel incat acesta sa poata invata sa filtreze informatia si sa ramina in sarcina, iar intr-un centru de terapie acest lucru este posibil.

In deosebi copiii cu TSA au nevoie de generalizare si anume schimbul de materiale didactice, schimbul de camera de lucru si schimbul terapeutilor astfel incit copilul dvs sa lucreze la fel de eficient indiferent de terapeut.